Categorie: Particuliere woningen

Woonhuis SW

Woonhuis SW ligt vrij aan de rand van een landschapstuin waarin het met zijn rug tegen de historische houtwal van essen en eiken is geplaatst. De woonruimte is gericht op het landschap en de beleving ervan is in de woning maximaal.

De woning wordt gevormd door en groot dak waaronder alle functies geplaats zijn. Een centrale verbindings-as loopt van de entree door tot in de zitkamer aan de andere kant. Deze verbindt de verschillende vides, vloeren en volumes waardoor de ruimtelijke beleving ontzettend divers is. Soms zit je in een volume, loop je onder een vloer of kijk je tot in de nok.

Het merendeel van het woonprogramma bevindt zich op de begane grond. Op de verdieping is een gastenverblijf, werkruimte en techniekruimte geplaatst. Het private en geborgen gedeelte van het woonprogramma bestaande uit de masterslaapkamer met inloopkast, badkamer en de avondkamer zijn in een gesloten volume verdekt opgesteld tegen de rug van de woning. De bewoners zijn fervent zeilers en zoals zij zich ‘s avonds na een dag op open water terugtrekken in de kajuit zo trekken zij zich na een dag in de ‘open’ woning terug in de verscholen blauwe avondkamer. Deze kamer is een moderne interpretatie van een Oud-Engelse herenkamer, een karakteristieke, geborgen en omsloten ruimte, intern georiënteerd en gelegen in de schaduw van de houtwal.

In dit project heeft Vervoort Architecten de woning als integraal ontwerp kunnen uitvoeren. Interieurontwerp, verlichting en detaillering tot in het fijnste detail zijn daarbij onderdeel geweest van de opgave. Natuurljike en duurzame materialen zijn toegepast waarbij de gepolierde betonvloer, het eiken fineer, de vuren plafonds en de warme zwarte belijningen van de kozijnen een rustig geheel vormen.
  • Plaats: Schijndel
  • Oplevering: maart 2021

Reynaers systeem

CP 155/ CW 50-HI/ SL38 cubic

Gebruikte kleur

RAL 8022 Coatex