Categorie: Particuliere woningen

Villa Trompenberg

Aan de rand van Trompenberg is een moderne doch tijdloze woning gerealiseerd welke naadloos op zijn directe omgeving aansluit. De woning bestaat uit een tweetal volumes die in elkaar verweven zijn, maar wel als individuele massa’s leesbaar blijven. De positie van de woning is afgestemd op aanwezige bomen op de kavel. Markante gemetselde schoorstenen verankeren beide volumes in het landschap en brengen evenwicht aan het horizontale lijnenspel van de woning, alles met een knipoog naar Dudok.

De begane grond van woning bied ruimte aan onder andere een royal entree, een riante leefkeuken, een bibliotheek welke over twee verdiepingen reikt en een ruime woonkamer. Een lichtstraat in het dak verlicht de overloop op de eerste verdieping, waaruit de verschillende slaapkamers te bereiken zijn. Een brug doorkruist de bibliotheek op de eerste verdieping en biedt toeging tot de master-bedroom. Alle slaapkamers zijn voorzien van een eigen ensuite badkamer.

De gevel is uitgevoerd in een koraalrode baksteen in Hilversums formaat. De natuurlijke nuance in de gevelsteen zorgt voor een levendig en strakke uitstraling. De terugliggende lintvoeg accentueert de strakke horizontale belijning. De moderne uitstraling wordt versterkt door de rank uitgevoerde stalen UNP boeidelen welke voorzien van een matte coating, evenals de aluminium kozijnen. Plafondhoge overhoeks geplaatste glaspartijen zorgen voor riante daglichttoetreding in de woning en trekken de groene omgeving naar binnen. De riante luifels zorgen er voor dat in de zomer zonlicht niet direct de woning invalt en de woning koel blijft.
  • Plaats: Hilversum
  • Oplevering: oktober 2021

Reynaers systeem

Slimline 38

Gebruikte kleur

RAL7021