Categorie: Particuliere woningen

Woonhuis VtK

nieuwbouw particulier woonhuis in Breda

Tegen het centrum van Breda ligt, aan de Mark, een perceel van 2880m2. Op deze rustige locatie ontwierpen wij een ruime villa met tuinhuis. Via een smalle brug over het water bereik je het perceel.
Deze routing wordt ervaren als het begin van de aaneenschakeling van ruimten, van besloten naar open.

Onze opdrachtgevers zijn gecharmeerd van de klassieke typologieën waarbij het wonen een directe relatie aangaat met de natuur. Horizontaliteit en transparantie in het werk van Frank Lloyd Wright dient als inspiratiebron. Door Wright’s ontwerpprincipes te vertalen naar de huidige tijd en naar deze specifieke context hebben we hier onze eigen vorm in gevonden.

Het besloten entreegebied begeleidt de bezoeker via gemetselde muurtjes en stoep naar de voordeur. Achter het opengewerkte metselwerk naast de entreepartij gaat de patiotuin schuil. De tuin maakt de eerste verbinding met het interieur.

Voorbij de entreehal bevinden zich aangeschakeld de woonfuncties. De ruimtes gaan ieder op een andere manier een relatie aan met de natuur; het water, de tuin en de wijngaard. De centrale hal direct achter de voordeur is ruimtelijk verbonden met de lichthof op de verdieping.
  • Plaats: Breda
  • Oplevering: januari 2023

Reynaers systeem

SL 38 cubic

Gebruikte kleur

RAL 7039