Categorie: Particuliere woningen

Project W.

Een woning die allesbehalve standaard is. En waar je optimaal kunt genieten van het rijke uitzicht over de landerijen. Het souterrain komt deels boven de grond uit en daar bovenop zijn de leefruimtes geplaatst. Ook door het zwevende terrasplateau aan de achterzijde lijkt de woning echt te zweven.

Uniek aan deze schuurwoning is de indeling. De slaapvertrekken bevinden zich in het souterrain. Donker? Juist niet! De ramen komen boven de grond uit, waardoor veel licht binnenvalt én je optimaal van het uitzicht kunt genieten. Boven op het souterrain bevindt zich de enorme woonvleugel. Enkele meters boven de grond waardoor je altijd – ook als er bijvoorbeeld mais staat – de verte in kijkt.

Eenvoud en abstractie kenmerken deze schuurwoning. En juist die combinatie maakt het geheel ook frivool. Lijken de twee delen van de woning op het eerste oog identiek, bij nader inzien zijn ze dat allerminst. En hoe strak en tegelijkertijd speels zijn de hoge raampartijen die de twee verdiepingen met elkaar verbinden?

De constructie van de woning en royale overkapping, is volledig uit hout opgebouwd, en ook de buitenzijde is met hout afgewerkt. Dat geeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Bovendien heeft houtskeletbouw veel voordelen. De bouw is eerder voltooid én duurzamer in vergelijking met moderne bouwmethoden. De woning is ook beter geïsoleerd èn brandveiliger.
  • Plaats: Wanroij
  • Oplevering: november 2022

Reynaers systeem

SL38 Cubic - CP130 LS mono-rail

Gebruikte kleur

RAL 7021 structuur

Gerealiseerd door