Categorie: Particuliere woningen

Levensloopbestendige bungalow

Onze opdrachtgevers vroegen ons een moderne villa in Laren te ontwerpen met als uitgangspunt dat het een levensloop bestendige woning zou worden. De ruimtelijke behoefte van de klant moest in één verdieping worden verwerkt. Dit heeft geresulteerd in een langgerekte woning bestaande uit drie volumes, waarvan het middelste volume waarin de leefruimtes zich bevinden wat hoger is dan de twee naastgelegen volumes. De slaap- en werkvleugel bevinden zich in de ene vleugel, waar de andere vleugel bestaat uit een inpandige garage voor 2 auto’s. De twee lagere volumes vormen optisch één geheel, en zijn als het ware door het hogere volume heen gestoken, waardoor er één lange horizontale daklijn ontstaat.

De bungalow is ontworpen over de gehele breedte van de kavel. Dit zorgt voor een optimale zonoriëntatie doordat alle verblijfsfuncties op het zuiden zijn gericht. Samen met de opdrachtgevers is er gekozen voor een lichte langformaat baksteen, welke de breedte van de villa accentueert. Een doorlopende lichtstraat onder het hoge dak zorgt er voor dat het hoge dak loskomt van de lager gelegen daken en optisch lijkt te zweven. Één van de eyecatchers van de woning is een volledig transparante geautomatiseerde schuifpui over de gehele breedte van de leefruimte. Door maximale transparantie na te streven wordt de verbinding met de riante tuin versterkt en is het groene karakter van de tuin ook binnen sterk voelbaar. De grote overstek aan de achterzijde van de woning zorgt er voor dan men droog buiten kan zitten, en houdt direct zonlicht in de zomermaanden tegen.

In het interieur zijn alle kleuren en materialen feilloos op elkaar afgestemd. Zo is de maatwerk keuken vrijwel volledig opgetrokken uit gerookt eiken, wat weer terugkomt in de afwerking van de deuren. Het marmeren werkblad is opgetrokken uit natuursteen waar de warme kleur van de keuken en verschillende elementen in huis in terugkomt. Om eenheid te creëren is het natuursteen van de openhaard gelijk aan die van het werkblad van de keuken. De messingkleurige frontjes van het kookeiland komen ook weer terug in de koof boven het kookeiland waardoor er een samenspel ontstaat tussen de twee volumes, en er plaatselijk meer intimiteit ontstaat door het plafond wat de verlagen. De kleur van de gietvloer is door middel van samples afgestemd op de zandkleurige gevelstenen, waar opvolgend de kleur van de wanden en plinten is gekozen.
  • Plaats: Laren
  • Oplevering: maart 2022

Reynaers systeem

SL38, Hi-Finity (elektrisch bediend)

Gebruikte kleur

RAL7021 matte structuur coating

Gerealiseerd door

Aannemer
HaBé

Gevelbouwer
Van Hengstum