Categorie: Particuliere woningen

Schuurwoning te Veghel

Nieuwbouw van een schuurwoning te Veghel.

Er is gekozen voor een opzet van een schuurwoning. De woning is als monovolume opgezet en dit is zo consequent mogelijk doorgevoerd. Er zijn geen dakkapellen of uitbouwen. In het volume zijn uitsparingen gemaakt voor de ramen, deuren en overdekt terras. Het bijgebouw is identiek aan het hoofdgebouw opgezet. Meerdere functies zijn verenigd in één bijgebouw.

De woning is aan de hofzijde meer gesloten, waar deze zich aan de tuinzijde meer opent. Er is veel rekening gehouden met zichtlijnen vanuit de woning ten opzichte van de eigen tuin en het landelijke groen achter de woning.

Beide gebouwen zijn geheel opgetrokken in houten bekleding, in verticale vorm. Dit geldt voor de gevels rondom en voor de daken. Er is zoveel mogelijk achter en in de gevel weggewerkt. Diverse ventilatieroosters zitten achter de gevel of achter het dak, de hemelwaterafvoeren zijn weggewerkt in de gevel en de kozijnen vallen achter het hout weg. Op diverse plaatsen loopt de houten gevelbekleding half-om-half door voor de ramen/puien.

Er is veel aandacht verleend aan een zorgvuldige detaillering, maatvoering van de gevels en het consequent uitwerken van het concept.
  • Plaats: Veghel
  • Oplevering: december 2022

Reynaers systeem

Reynaers SL38 (normale pui, smal) Reynaers CW50 (vliesgevelprofiel, entreepui en pui in woonkamer/ slaapkamer) Reynaers Masterpatio (schuifdeur eetkamer en 2x zijlicht)

Gebruikte kleur

Kleuren RAL 7005 Muisgrijs – Mat structuur – Coatex. Colorbel glaspaneel type: 043