Categorie: Particuliere woningen

Meerdere generaties onder één dak

Steeds vaker krijgen wij de vraag om meerdere generaties te combineren in één woonhuis. Grootouders, kinderen en kleinkinderen wonen gezamenlijk onder één dak of op hetzelfde terrein. Hier een prachtig voorbeeld van een villa, waar drie generaties onder één dak wonen in twee aparte woonhuizen. De buitenzijde doet in eerste instantie niets vermoeden dat de mooie rietgedekte villa uit twee woningen bestaat.


LEVENSBESTENDIG WONEN
Deze nieuwgebouwde villa met magnifiek uitzicht over de achtergelegen hei is levensbestendig. Zowel de villa als de indrukwekkende tuin zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof het om één huis gaat. We hebben ervoor gekozen om een duidelijke hoofdentree aan de voorzijde te maken, die toegang biedt tot de woning van de grootouders. De entree voor het gezin is aan de zijkant gelegen en heeft boven de deur een subtiele uitsparing in het riet om de entree te benadrukken. Het is een minder uitgesproken vorm dan de entree in de voorgevel. De extra lange bakstenen zonder stootvoegen zorgen voor een geraffineerd lijnenspel. De rijke uitstraling van de villa wordt geaccentueerd door de aluminium kozijnen en de koperen afwerking van de entree en de dakkapellen.


SERENE DOORZICHTEN
De prachtige tuin is ontworpen door landschapsarchitect Robert van der Horst. Bijzonder is dat het om de tuin van zijn eigen gezin en schoonouders gaat. De tuin versterkt de villa en andersom. In de tuin is rekening gehouden met de doorzichten vanuit de woning. Het lichte split van de oprit heeft een kleurnuance waardoor het naadloos aansluit bij de kleur van de bakstenen van de woning. De raampartijen die op de hele begane vloer tot het maaiveld reiken, geven de bewoners de mogelijkheid om gedurende alle seizoenen de veranderende begroeiing te beleven. Daarnaast kun je vanuit de voortuin zelfs helemaal door de woning kijken naar het aangrenzende natuurgebied in de verte.

GENIETEN VAN DE NATUUR
Via de robuuste houten voordeur van de hoofdentree, kom je in de hal met vide. In de keuken heb je toegang tot de eetkamer met uitzicht op de veranda en de aangrenzende waterpartij in de tuin. De weelde van de prachtige tuin zie je mede dankzij het vele glas aan de achterzijde van de woning. De voorzijde van de villa heeft in verhouding smallere ramen, zodat deze meer besloten is, terwijl de achterzijde van de villa juist veel brede glaspartijen heeft, zodat het zicht op de tuin en het achtergelegen natuurgebied optimaal is.

ZORG EN AANDACHT
De entree die aan de zijkant is net als de hoofentree voorzien van een houten robuuste deur en een vide, die de ruimte baadt in een zee van licht. Het gezin heeft ook drie etages en eveneens een prachtig uitzicht op de tuin. Het huis ligt aan de achterzijde vlak bij het iets verdiepte zwembad, dat vanuit het huis via de veranda bereikbaar is. Deze veranda grenst aan de woonkeuken, die via één van de kastdeuren een sluipdoorgang heeft naar de andere woning: een belevenis op zich. In de living zijn er mooie lange zichtlijnen naar de tuin met doorkijkjes via de achter elkaar gelegen taatsdeuren en de glazen schuifpui. De zorg en aandacht waarmee deze schitterende villa en tuin zijn ontworpen, past helemaal bij de zorg en aandacht die de drie generaties elkaar willen en kunnen geven.
  • Plaats: Hilversum
  • Oplevering: september 2021

Reynaers systeem

Masterline 8 en de Schuifpuien in de CP155

Gebruikte kleur

RAL 7016 Seaside A