Categorie: Particuliere woningen

Woning VDL

Privacy van alle leefruimtes was de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever en moest verzekerd zijn in de nieuwe woning.
Gelegen op een hoekperceel in een ruim opgezette, groene villawijk in Brabant geeft de woning met de gecreëerde contour vorm aan de sterke grens tussen binnen en buiten. Nergens van buitenaf ervaar je de leefruimtes die het meest privé zijn. De toepassing van stevig metselwerk met een horizontale karakteristiek bekrachtigt de betekenis van deze overgang tussen openbaar en privé. Drie grote vensters in het metselwerk breken de gesloten bouwmassa open op die plaatsen waar dat gewenst is. De maat en schaal van de vensters versterken de robuuste verschijningsvorm van de villa.

Het betreden van de woning en daarmee het slechten van de barrière tussen openbaar en privé gebeurt gefaseerd, als een ceremoniële ervaring. Een besloten lichthof achter de voorgevel leidt naar de voordeur en biedt een bijzonder perspectief vanuit het woonhuis. Eenmaal binnen creëert de trap een dubbelhoge ruimte waar het daglicht vanuit meerdere zijden binnenvalt. Vanuit de centrale hal worden de leefruimtes ontsloten. Deze zijn georganiseerd in een haakvormig volume rondom de tuin die door een sterke groene omzoming is afgeschermd van de omgeving.
De gesloten woning is aan de tuinzijde opengesneden waar een doorlopende glaslijn vanuit elke leefruimte contact biedt met de tuin. De leefruimtes zijn onderling zo georganiseerd, dat de verschillende gebruikers in het huis ongestoord met elkaar, maar soms ook bewust langs elkaar kunnen leven.
  • Plaats: Oss
  • Oplevering: oktober 2021

Reynaers systeem

SL38 Cubic – CP155 LS – CP130 LS – CW50 lichtstraten

Gebruikte kleur

BR26-2 Futura Brun 2650 Sablé