Categorie: Particuliere woningen

Villa Laren

Op het relatief kleine, driehoekige perceel (600m²), mochten we een woning maken met een goothoogte van 3m en een nok van 6m. Door te spelen met de dakhellingen hebben we een volwaardige verdieping kunnen maken met 3 slaapkamers, 2 badkamers en een kantoor. De ongebruikelijke combinatie van een zadel- en mansardekap maken een bijzonder eigentijdse schuurwoning.

Gevel en dak zijn afgewerkt met zwart geolied hout. De alzijdige afwerking creëert een monolithisch volume. Glasopeningen zijn zuivere uitsnedes, waarbij de kozijnen zo veel mogelijk uit het zicht zijn gedetailleerd. De donkere kleur maakt dat de woning zich bescheiden opstelt en meedoet in de schaduw van de bomen. De houten latten zijn in twee verschillende breedtes, schijnbaar willekeurig aangebracht en met brede schaduwvoegen.

De leefruimte is niet één grote loft, maar een aaneenschakeling van verschillende verblijfsruimten die langs de grote aaneengesloten pui met elkaar verbonden worden. Aan de noordkant van het huis worden de ruimtes ook via de entreehal met elkaar verbonden. Je kunt dus oneindig rondjes lopen, wat een heel fijn gevoel van ruimte geeft. De centrale hal is ruim en dubbelhoog. Een stevige betonnen trap leidt naar de verdieping, waarbij de hoogte nog eens benadrukt wordt door een lang, smal raam met een knik op goothoogte.

Het huis voorziet met 30 zonnepanelen en een bodemwarmtepomp volledig in de eigen energiebehoefte.
  • Plaats: Laren
  • Oplevering: november 2021

Reynaers systeem

SL38 Cubic CW-50 on wood

Gebruikte kleur

RAL 8019

Gerealiseerd door