Categorie: Renovatie/transformatie

Randhoeve Houten

In het centrum van Houten, nabij station en stadscentrum is het voormalige kantoorpand getransformeerd naar een woongebouw met 65 moderne huur appartementen. Door het toevoegen van een extra bouwlaag ontstaat een fraaie combinatie van bestaand metselwerk met nieuwe staalarchitectuur.

De afwerking aan zowel binnen- als buitenzijde geeft het pand met voornamelijk sociale huur studio’s een hoogwaardige uitstraling. Het industriële karakter is perfect passend in de stedelijke omgeving met kapvormen.

De appartementen zijn met relatief grote puien maximaal georiënteerd op het daglicht, wat de woonoppervlakte ruimer doet aanvoelen. De accenthoek van het gebouw is uitgevoerd met structurele glashoeken en door het toepassen van zonwerende beglazing wordt de warmtetoetreding beperkt.

Op de bovenste twee bouwlagen zijn in het ontwerp geïntegreerde buitenruimtes toegevoegd, behoudens de appartementen aan de spoorzijde. Vanwege het geluid vanaf de spoorzijde is de bovenste laag daar uitgevoerd als dove gevel. Alle appartementen zijn uitgevoerd met een duurzame all-electric installatie, die zowel comfort geeft in de winter als in de zomer.

Met dit initiatief is een mooie bijdragen geleverd aan betaalbare woonruimte en een moderne leefomgeving in Houten.
  • Plaats: Houten
  • Oplevering: april 2022

Reynaers systeem

CS-77 / CS-77-FPEW30 / CS-77-FPEI30.2 / CP-155

Gebruikte kleur

RAL9005, glansgraad 70%