Categorie: Seriematige woningbouw

Le Duett

Afgelopen zomer is in Oosterhout Le Duett opgeleverd. Een wooncomplex met achttien villa-appartementen verdeeld over twee gebouwen. De essentie van het plan: wonen in het groen als reactie op de landschappelijke karakteristiek van de directe omgeving. Om dit te waarborgen zijn de twee woongebouwen ten opzichte van elkaar verschoven, zodat er een luchtig ensemble ontstaat. Elk gebouw heeft daardoor ook zijn eigen kwaliteit gekregen. Door de gecreëerde compositie tekenen er zich verassende doorkijken af. De gebouwen hebben 3 bouwlagen en zijn licht opgetild ten opzichte van het maaiveld. Om extra ruimte te geven aan het groen zijn de parkeerplaatsen onder de gebouwen geplaatst.
Cruciaal in het ontwerp zijn de horizontale gevelbanden met uitkragende balkons, die de sculpturaliteit van het gebouw maken. Samen met de daartussen liggende banden die bestaan uit kozijnen afgewisseld met het speciaal gelinieerd stucwerk vormen deze gevelbanden als geheel een bijzondere ritmiek en interfereren deze met de groene omgeving. Het gebied rond de villa-appartementen is ingericht als landschapspark (onlangs aangeplant) waarbij de landschappelijke kwaliteit teruggebracht wordt: een reliëf met heide en gemengde bomen en een natuurlijke overgang tussen verharding en landschap.
De aluminium kozijnen zijn veredeld met een hardhouten profiel waarin de zonwering is geïntegreerd. Het hout in combinatie met het stucwerk en de slanke aluminium kozijnen geven als ensemble een 'superchique’ uitstraling.
  • Plaats: Oosterhout
  • Oplevering: augustus 2022

Reynaers systeem

Reynaers SL38 cubic

Gebruikte kleur

Geen RAL kleur, maar bronskleurig geanodiseerd