Categorie: Utiliteitsbouw

Black Barn

Afgelopen jaar hebben studio] [space architecten en Studio REDD landschapsarchitecten hun intrek genomen in een door het eerstgenoemde bureau ontworpen kantoor in Goirle. De Black Barn, zoals het kantoorpand is genoemd, is ontworpen als een ingetogen schuurvolume met zwart gebeitste houten gevels en een zinken dak. Het interieur is georganiseerd rond een grote kastwand.

Het gebouw is ingepast in een historische lint aan de Abcovenseweg en heeft net als de andere bebouwing in de straat een terugliggende rooilijn. Aan de voorzijde is het volume gesloten, op een deel van de gevel na dat is opengewerkt met een doorschijnende lattenstructuur. Op de donkere momenten van de dag vangen voorbijgangers er een glimp van bureauleven door op.

Het interieur is ingedeeld door een eveneens zwarte kast die van boven naar beneden de hele studio doorsnijdt. Behalve dat het de ruimtes in het gebouw verdeelt, herbergt de kastwand de installaties en bouwkundige elementen. Onder meer de keuken in de intieme lunchruimte is weggewerkt in de kast, die verder ruimte biedt aan bijvoorbeeld boeken, monsters en maquettes.

Op de begane grond bevindt zich een grote werk- en vergaderruimte, die via glazen schuifdeuren gescheiden is van een terras met grote plantenbakken aan een beek. De werknemers, die in deze ruimte achter eenvoudige zwarte bureaus met zwarte dunne lampen hun werk doen, hebben door het glas zicht op het achterliggende landschap.

Onder de kap van het volume bevindt zich nog een extra open werkvloer, waarin ook de kastwand nog een stuk uitsteekt. Studio REDD is verantwoordelijk voor het landschapsontwerp.
  • Plaats: Goirle
  • Oplevering: januari 2022

Reynaers systeem

Reynaers CP130 Monorail Reynaers SL38

Gebruikte kleur

ral 8022

Gerealiseerd door