De Groene Toren

Het karakteristieke kantoorgebouw de Groene Toren, gebouwd in 1974, ondergaat een herbestemming tot woningen en een hotel.
De Groene Toren krijgt een flinke facelift. Het karakteristieke kantoorgebouw krijgt een totaal andere functie en zal er iets anders uit gaan zien. Iéts anders, aan de buitenkant verandert niet heel veel. Het blijft een groene toren, zoals het in het begin van de jaren zeventig gebouwd is. Maar de groene platen gaan eruit. Daarvoor in de plaats komt verdieping hoog groen getint glas.

Bewoners kunnen straks ook een raam open zetten. “De nieuwe gevel maakt het gebouw lichter en toegankelijker”. De restaurants op de begane grond krijgen een opknapbeurt. Op de bovenste verdieping kun je straks tafelen met een mooi uitzicht over de binnenstad. Ook komt er een penthouse op die verdieping. Op de tweede verdieping worden werk- en vergaderruimtes ingericht. Ongeveer de helft van de overgebleven verdieping krijgt een woonfunctie. De andere verdiepingen zijn gereserveerd voor een hotel.
http://www.diederendirrix.nl/nl/projecten/de-groene-toren/

Projectinformatie

Sector: Renovatie
Project: De Groene Toren
Plaats: Eindhoven
Datum oplevering: 01-07-2017

Reynaers systemen:
CS77, CF77, CW50

Gebruikte kleur(en):

Oppervlakte (m2): m2

Gerealiseerd door:
diederendirrix

Deel dit project via