de Badcuyp

HET STOERE PAND IN AMSTERDAMSE SCHOOL STIJL AAN DE ALBERT CUYPSTRAAT DIENDE VOORHEEN ALS BADHUIS. DE HEREN BENEDEN EN DAMES BOVEN VER BOVEN DE STRAAT. DOOR HET VERVALLEN VAN DE OORSPRONKELIJKE GEBRUIKSFUNCTIE ZIJN DE GEVELS EN HET COMPLETE INTERIEUR VAN HET PAND AANGEPAST AAN HET NIEUWE GEBRUIK. HORECA OP DE BEGANE GROND EN APPARTEMENTEN BOVEN EN IN DE KAP. DE BEGANE GROND HEEFT HIERDOOR EEN STERKERE RELATIE MET DE OPENBARE RUIMTE GEKREGEN. DOOR DE GROTE NIEUWE GLAZEN PUI, IN STIJL VAN DE OORSPRONKELIJKE STALEN ZWARTEN KOZIJNEN, IS DE BEGANE GROND TOEGANKELIJKER GEWORDEN. DE SL PROFIELEN VAN REYNAERS ZIJN HIERBIJ UITERMATE GESCHIKT OM TOE TE PASSEN AANGEZIEN DEZE DE OORSPRONKELIJKE UITSTRALING VAN DE SLANKE STALEN PROFIELEN BENADEREN. BIJ DE RENOVATIE VAN DE GEVEL IS GEPOOGD DE AUTHENTIEKE BEELDTAAL BEHOUDEN. OVERIGE WIJZIGINGEN IN DE GEVELS ZIJN DAN OOK UITGEVOERD MET RESPECT VOOR HET BESTAANDE.

Projectinformatie

Sector: Renovatie
Project: de Badcuyp
Plaats: Amsterdam
Datum oplevering: 01-05-2017

Reynaers systemen:
SL38 en CS68 voor de entreepui aan de Albert Cuyp

Gebruikte kleur(en):
49 9T11

Oppervlakte (m2): 500m2

Gerealiseerd door:
Van Oostveen Architectuur

Deel dit project via


Andere inzendingen  Binnen de sector Renovatie