Hospital Nobo Otrobanda

zie tussenstand (week 31) op onderstaande link
https://youtu.be/XKlmSQrZmXU

Een ziekenhuisgebouw staat symbool voor de zorg die patiënten er mogen verwachten: het moet functionaliteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en rust uitstralen. Op Curaçao symboliseert het nieuwe ziekenhuis ook de vooruitgang van het eiland. Aanvankelijk was het buiten de stad gepland, maar toch koos de opdrachtgever voor de wijk Otrobanda. Omdat dit een binnenstedelijk gebied is – met beperkte ruimte – wordt er ook een ondergrondse parkeergarage gebouwd.

OeverzaaijerLyongo architecten en EGM architecten hebben het nieuwe gebouw voor Hospital Nobo Otrobanda op Curaçao ontworpen. Deze samenwerking produceert een ziekenhuis dat overeenkomt met het eiland Curaçao. Een ziekenhuis dat in alle opzichten reageert op de geschiedenis, cultuur, klimaat, natuurlijke omstandigheden en de bevolking van Curaçao. Een ziekenhuis 'di nos' of een ziekenhuis dat voor iedereen moet zijn, met een herkenbare omgeving die kalmeert en bijdraagt tot herstel.

Het heeft even geduurd voordat Ballast Nedam definitief mocht gaan bouwen. Dit kwam door de locatie zoals hierboven vermeld. De Groot en Visser B.V. is vanaf dit moment bij dit bijzondere project betrokken. De Groot en Visser heeft een principe bedacht waarin kozijnen en schoepen (400mm) 1 systeem is en dit allemaal gemonteerd zonder stelkozijn. Dit was een behoorlijke uitdaging i.v.m. krachten die op de profielen komen te staan We hadden te maken met grote schoepen en dan langs de zee gemonteerd in een gebied met harde wind en stormen. Uiteindelijk heeft De Groot en Visser samen met Reynaers dit profiel ontworpen. Door dit principe worden er veel minder onderdelen gemonteerd in het gebouw t.o.v. standaard principes. Door deze versimpeling kunnen de lokale mensen dit nu volop monteren.

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: Hospital Nobo Otrobanda
Plaats: Willemstad Curacao
Datum oplevering: 01-08-2018

Reynaers systemen:
CS59 CS59pa CS77fp Zonweringsschoepen (zonwering lamellen) 400mm (ook Reyaners)

Gebruikte kleur(en):
Ral-9016 kozijnen en schoepen (lamellen)

Oppervlakte (m2): 2588m2

Gerealiseerd door:
De Groot en Visser bv

Deel dit project via