Streepjeshuis

Uit het juryrapport: 

Een vrij in te vullen kavel op de kop van een rijtje: de drie gevels zijn door de architecten ten volle benut om het daglicht een fascinerend spel in het interieur te laten spelen. Dat is niet gedaan door veel openingen te maken, maar door per woonlaag een zorgvuldig gepositioneerd, groot kozijn te plaatsen.

De strakke lijnen van het lichtgekleurde aluminium geven een spannend contrast met het lichte stucwerk op de gesloten geveldelen. Handmatig is het stucwerk van een streeppatroon voorzien. Dit handwerk combineert heel bijzonder de rechte lijnen van het huis en met het industriële karakter van de kozijnen.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Streepjeshuis
Plaats: Leiden
Datum oplevering: 17-02-2013

Reynaers systemen:
CS 68

Gebruikte kleur(en):
17

Oppervlakte (m2): 130m2

Gerealiseerd door:
Schouten Kozijnen

Deel dit project via