Woonhuis van Hoof

Aan de rand van de Contreie in Oosterhout staat de energieneutrale patiovilla van Van Hoof. Met de wens voor een privé buitenruimte en veel daglicht werd de woning rondom een patio ontworpen. De ruime gang rondom de patio zorgt voor vele doorkijkjes tussen de verschillende woonruimtes en lange zichtlijnen door de gehele woning. Het vormt een sculpturale woning met strakke banden van natuursteen die zijn verbonden door metselwerk. De minimalistische openingen zijn zo gedetailleerd dat het kozijn en de zonwering volledig wegvalt achter het metselwerk en de natuurstenen waterslag. Rondom de woning is een wilderige tuin aangelegd met wadi om op natuurlijke wijze het hemelwater geleidelijk op eigen terrein te laten infiltreren. Met alle basisvoorzieningen op de begane grond is de villa geheel levensloopbestendig en door de grote hoeveelheid pv panelen wordt de woning volledig in energiebehoefte voorzien.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Woonhuis van Hoof
Plaats: Den Hout
Datum oplevering: 01-07-2021

Reynaers systemen:
Reynaers MASTERLINE 8-HV (voordeur met vleugeloverdekkend paneel en alle overige kozijnen inclusief een kozijn van 4874x2320mm) Reynaers CP 155-LS monorails (schuiframen aan de patio) Reynaers CS 77 (Lichtstraat) De randen tussen het glas zijn zwart om mee te kleuren met het kozijn. De grepen zijn ook in kleur, zie foto's.

Gebruikte kleur(en):
RAL7039 texture - 7T39

Oppervlakte (m2): 354m2 bvom2

Gerealiseerd door:
Aannemersbedrijf van Opstal & Zn. BV, Studio Architectuur MAKEN

Project downloads

Deel dit project via