Golfbaan Best

Naast de golfbaan in Best ligt een 140 meter lang gebouw met 24 luxe appartementen die een optimale relatie aangaan met het omliggende landschap.

Het project wordt aan de ene kant omsloten door de golfbaanvijver en aan de andere kant door een bossage. Het langgerekte twee-laagse gebouw ligt tussen de vijver en het bos en reageert op de aanwezige landschappelijke vormen. Zo volgt het gebouw de vijver door op specifieke plekken naar voren of naar achteren te stappen. De introductie van sprongen in de gevel zorgt ervoor dat er een ritme ontstaat in het langgerekte gebouw. Aan de entreezijde is het typische glooiende landschap van de golfbaan ingezet om via een omhooglopend gazon de boardwalk richting de woning te bereiken.

De luxe appartementen zijn opgebouwd uit een brede beuk waarin het woonprogramma te vinden is en een smallere beuk voor het slaapprogramma. De grote woonkamer heeft een riante schuifpui en een open, glazen hoek, waardoor de bewoners in twee richtingen weg kunnen kijken. Op de begane grond hebben de woningen een riant vlonderterras dat tot aan de vijver reikt. Op de verdieping zijn de appartementen ondieper, waarbij het riante terras op het dak van het ondergelegen appartement te vinden is.

Het gebouw kenmerkt zicht door de overstekende horizontale banden van Muschelkalk die de horizontale oriƫntatie van het gebouw versterken. De balustrades van ingeklemd glas zorgen ervoor dat het Muschelkalk hoofdvolume zuiver afleesbaar blijft. De terugliggende houten lattengevel heeft een zachtere verschijningsvorm. De warme gevelbekleding is doorgezet in de plafonds van de overstekken, waardoor een eenduidig entreemotief ontstaat. Het materialenpalet wordt afgemaakt door geanodiseerde aluminium kozijnen met een luxe uitstraling. De ingetogen kleur- en materiaalkeuze laat het gebouw te gast zijn in het landschap.

De geanodiseerde aluminium kozijnen zijn gekozen vanwege hun bijzondere eigenschap om door verandering van lichtval zich anders te tonen. Vanuit iedere hoek toont het kozijn zich anders, zonder dat het materiaal zich afzet tegen de houten latten. De kozijnen zorgen op die manier voor een rijke uitstraling zonder af te doen aan het ingetogen karakter van het gebouw.

Projectinformatie

Sector: Seriematige woningbouw
Project: Golfbaan Best
Plaats: Best
Datum oplevering: 01-10-2021

Reynaers systemen:
Reynaers CS77, CS77HV en CP130

Gebruikte kleur(en):
Brons geannodiseerd C32

Oppervlakte (m2): 3855 m2m2

Gerealiseerd door:
Bedaux de Brouwer Architecten

Project downloads

Deel dit project via