Er is volop gestemd op de 10 genomineerde projecten voor de Reynaers Projectprijs 2022. U kunt nu niet meer stemmen. Momenteel worden alle stemmen geteld. Binnenkort maken we de winnaar bekend.

Toren H

Stoer gebouw tussen stad en ommeland.

Project Aan de Waterkant is een uitbreiding van de wijk Jerusalem in Tilburg. Het voormalige industriegebied langs het Wilhelminakanaal, op de kop van de Piushaven, is getransformeerd tot een aangenaam woongebied. In opdracht van Triborgh Gebiedsontwikkeling zijn circa 300 woningen gerealiseerd in gevarieerde bouwblokken met eengezinswoningen en twee stoere woontorens met appartementen voor een mix van doelgroepen. Diederendirrix heeft het stedenbouwkundig plan gemaakt en was verantwoordelijk voor de ontwerpen van alle woningen.

Toren H is de afronding van het project Aan de Waterkant en is gerealiseerd op de hoek Twentestraat en Meierijbaan, direct naast de Meierijbrug. Het nieuwe havenpark, dat vanaf het begin van de Piushaven helemaal doorloopt tot aan de Meierijbrug over het Wilhelminakanaal, is een prachtige wandelroute van de haven richting natuurgebied Moerenburg. Op de overgang tussen stad en natuurgebied staat Toren H. De 78 koopappartementen in Toren H hebben een uniek zicht over Moerenburg of de stad Tilburg. Hier ervaar je de rustgevende kwaliteiten van het water en het weidse uitzicht, maar vind je de gezellige drukte van de bruisende Piushaven om de hoek.

Geheel in de stijl van de alle gebouwen van Aan de Waterkant zijn de gevels van het gebouw in bijzonder metselwerk ontworpen. Kenmerkend aan Toren H is de natuurlijke wisseling tussen de gevels waarin het verticale en horizontale lijnenspel de plaats en richting ten opzichte van de stad en het water benadrukken. Achter vrijstaande kolommen ligt de markante entree met een vrije hoogte van twee verdiepingen. De begane grond en de eerste verdiepingen van het gebouw zijn ingezet voor parkeren en de individuele bergingen. Vanaf de tweede verdieping, ruim boven de kruin van de Meierijbaan en Meierijbrug, liggen de eerste appartementen. Verdeeld over 18 verdiepingen zijn een grote verscheidenheid aan appartementen gerealiseerd. Het gebouw wordt beëindigd met een opengewerkte “kroon” waarachter de balkons van de penthouses schuil gaan. Alle appartementen hebben een balkon of loggia met een prachtig uitzicht.

Projectinformatie

Sector: Seriematige woningbouw
Project: Toren H
Plaats: Tilburg
Datum oplevering: 01-12-2021

Reynaers systemen:
sl38 ferro

Gebruikte kleur(en):
RAL7016

Oppervlakte (m2): 12150m2

Gerealiseerd door:
diederendirrix

Deel dit project via