Experience Center Hager Nederland

De Twee Snoeken heeft de nieuwe huisvesting van Hager Nederland ontworpen. De uitvraag van Hager was om een eenvoudige bedrijfshal met een kantoordeel te realiseren. Wij wilden echter de uitdaging aangaan om een eenduidig, representatief gebouw te ontwerpen. Het is ons gelukt om binnen het budget een elegant gebouw met een hoogwaardige uitstraling te creëren.

Het volledige exterieur is uitgevoerd als een sculpturale bakstenen massa in een bijzondere driehoeksvorm, afgestemd op de vorm van het kavel. Er is gebruikgemaakt van een handvorm baksteen met een warme kleur. Dit metselwerk is uitgevoerd in een Noors kettingverband; elke laag bestaat uit een herhaling van twee strekken met één kop. De posities van de ramen zijn daar speciaal op afgestemd. Hierbij moesten we ook rekening houden met een ander programmatisch uitgangspunt; om een flexibel gebouw te creëren, hebben we er namelijk voor gezorgd dat op elke 1,80 meter een binnenwand kan worden geplaatst. Zo zijn de ramen volgens een zeer specifieke ordening in de gevel geplaatst. Omdat we in de diepe negges slanke kozijnen wilden toepassen, hebben we in alle ramen gekozen voor de SL 38 Cubic. We hebben voor aluminium gekozen uit esthetische overwegingen. Doordat we dit materiaal konden anodiseren, hebben de kozijnen namelijk een mooie bronskleur gekregen, passend bij het metselwerk.

De grote, glazen pui aan de waterkant geeft het ontvangstgebied een open uitstraling en voorziet bezoekers en medewerkers van een prachtig uitzicht. Hiervoor is een vliesgevel ontworpen met een kozijntype CW 50. Ook de kozijnen van deze vliesgevel zijn geanodiseerd en daarmee voorzien van een bronskleur.

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: Experience Center Hager Nederland
Plaats: ‘s-Hertogenbosch
Datum oplevering: 01-12-2021

Reynaers systemen:
SL 38 Cubic CW 50

Gebruikte kleur(en):
Alubronze 03

Oppervlakte (m2): 3.513m2

Gerealiseerd door:
Architectenbureau De Twee Snoeken

Deel dit project via