Er is volop gestemd op de 10 genomineerde projecten voor de Reynaers Projectprijs 2022. U kunt nu niet meer stemmen. Momenteel worden alle stemmen geteld. Binnenkort maken we de winnaar bekend.

Polverpark

In het hart van Maastricht op het voormalige Klevarieterrein ontstaat een nieuw groen woongebied genaamd Polverpark. Het gebied ontleent haar naam Polverpark (polver = kruit) aan de kruitramp die in 1761 plaatsvond en waarbij 36.000 pond buskruit in het ondergronds kruithuis tot ontploffing kwam. Het nabijgelegen café Abrahams Look (‘look’ = gat) is vernoemd naar kanonnier Abraham van Susteren die verantwoordelijk was voor deze ramp. Restanten van de oude stadsmuur en de fundamenten van het kruithuis zijn nog aanwezig in dit gebied. De opgegraven waterbassins zijn in kaart gebracht en weer zorgvuldig begraven onder de grond.

In het nieuwe autoluwe park worden in drie fasen een tweelaagse ondergrondse parking, appartementen, stadswoningen- en villa’s gebouwd. Inmiddels zijn acht stadsvilla’s en de Polvertoren bewoond.

De appartementgebouwen met namen als Brandenburg, Waldeck en Hertell refereren aan de historie, de namen zijn ontleend aan de tweede stadsomwalling gelegen ‘functies’. Een bastion (of een bolwerk) is een uitspringend verdedigingswerk aan een stadsomwalling.

Op dit moment wordt er gewerkt aan acht stadsvilla’s en twee bastions. Het vier verdiepingen tellende bastion Waldeck is het centrum van het Polverpark project. Vanaf de balkons hebben de bewoners zicht op de torens aan het Vrijthof. Het meest luxueuze appartementengebouw, Bastion Brandenburg, wordt omringd door het groene park. Bastion Hertell zal in de laatste fase gebouwd worden samen met twaalf stadsvilla’s.

Projectinformatie

Sector: Seriematige woningbouw
Project: Polverpark
Plaats: Maastricht
Datum oplevering: 01-01-2022

Reynaers systemen:
CS77

Gerealiseerd door:
Stalumex

Deel dit project via