Mediahaven

Uit het juryrapport:

Open vloervelden rond een atrium, vrij uitzicht over het water en de stad: het nieuwe samenwerken wordt met dit pand kracht bijgezet. Een groter contrast met het archetype bedrijfsverzamelgebouw is bijna niet mogelijk.

Gesegmenteerde kantooreenheden? Separate entrees? Niets daarvan: alle gebruikers en bezoekers van dit gebouw betreden het pand via een majestueuze entree die vrijwel over de gehele hoogte van het gebouw reikt. De gevel laat zien wat er binnen gebeurt: verdiepinghoge puien tussen de ranke vloeren geven optimaal zicht op de vloer.

In het interieur van hetzelfde laken een pak: onbelemmerd doorzicht door grote glazen binnenwanden, zodat er een optimale interactie is tussen de (kleine) mediabedrijven. Door de grove maatvoering, subtiele details, spannende gevelcompositie en de stoere zwarte kleur van de kozijnen heeft het pand een grote aanwezigheid aan de kade, ondanks het relatief bescheiden volume.

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: Mediahaven
Plaats: Amsterdam
Datum oplevering: 03-09-2013

Reynaers systemen:
CW 50, CW 50 semi structureel en CS 68

Gebruikte kleur(en):
RAL 7021

Oppervlakte (m2): 1m2

Gerealiseerd door:
Oskomera Group

Deel dit project via