Arnhemhal NOC NSF Papendal

Uit het juryrapport:

Een sporthal is in de regel een grote, vierkante doos. Zo ook deze topsporthal op het terrein van Papendal. Maar door een paar simpele ingrepen en een afgewogen detaillering is dit toch wel een heel spannende, grote vierkante doos geworden.

Allereerst is er het contrast va de zwarte, metalen geveldelen en de lichtgekleurde houten elementen. Dat contrast wordt doorgezet tot in het interieur, met kozijnen die aan het exterieur zwart aluminium laten zien en aan de binnenzijde een houten kader tonen. De sporthal en de uitkragende vleugel kregen een transparante kopgevel.

De keuze voor een repeterend, schaalverkleinend geometrisch patroon - zorgvuldig gecentreerde vierkanten binnen dichte kaders - geeft het gebouw een vriendelijke uitstraling. De dunne lijnen van de aluminium profielen dragen bij aan de tactiliteit van het ontwerp.

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: Arnhemhal NOC NSF Papendal
Plaats: Arnhem
Datum oplevering: 14-12-2012

Reynaers systemen:
CW 50-OW en CS 68

Gebruikte kleur(en):
On wood

Oppervlakte (m2): 1m2

Gerealiseerd door:
Hooper Architects

Deel dit project via