Missiehuis Hoorn

In opdracht van M.J. de Nijs Projectontwikkeling heeft RU+PA het ontwerp gemaakt voor vier moderne horizontaal gelede appartementsgebouwen met in totaal 109 woningen op het landgoed van het oude Missiehuis in Hoorn.

Het Missiehuis kent een rijke historie. Het gebouw deed dienst als school. Begin vorige eeuw werden hier jonge missionarissen klaargestoomd voor hun levensdoel. Zo ook de oprichter van Schipper Kozijnen, Hil Schipper. Dat is bijzonder!

Aan de Berkhouterweg krijgt Hoorn met het Missiehuis een statige entree. De door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten zorgvuldig ingedeelde en ingerichte tuinen omringen het historische gebouw en de woonblokken. Verrassend en divers, perfect in harmonie met de geschiedenis, de omgeving en elkaar. Een levendig landgoed. Groen en sereen. Stemmen zullen weerklinken in de kapel, waar plaatsgemaakt wordt voor kleinschalige horeca. Jonge mensen, vol verwachtingen en dromen, worden voorbereid op hun maatschappelijk leven. Net als vroeger.

Woongebouwen in parkachtige setting
De gebouwen staan in het park achter het oude missiehuis, waardoor de setting binnen het terrein uniek is. Rekening houdend met nabijgelegen wegen wordt zoveel mogelijk geluid geweerd en wordt er een groen parkachtig, geluidsluw binnen-gebied gerealiseerd. De appartementsgebouwen zijn zo ontworpen dat er maximaal voordeel behaald wordt van het zonlicht, doordat alle woningen op een zuid-, west- of oostgevel georiënteerd zijn, met ruime balkons.

Energieneutraal
Het project heeft een EPC-waarde van 0. Om dit te behalen is er gekozen voor drievoudige beglazing, mechanische ventilatie met warmte terugwinning en douchewater warmte terugwinning, een grond warmtepomp en zonnepanelen. Verder wordt het gebruik van de op het terrein aanwezige elektrische deelauto’s gestimuleerd, die door de bewoners tegen een aantrekkelijke prijs kunnen worden gehuurd.

Dynamisch gebouw
De parkachtige setting, technische kwaliteit en lichte sfeer van materiaal in wit beton, licht grijs metselwerk, crème- of antraciet kleurige natuursteen en champagne- of antraciet kleurige kozijnen vormen de basis van het project.

Zo ontstaat er een duurzaam, modern ensemble van gebouwen met een lichte en optimistische uitstraling achter het monumentale rode bakstenen Missiehuis.

Meer informatie: www.missiehuishoorn.nl

Projectinformatie

Sector: Seriematige woningbouw
Project: Missiehuis Hoorn
Plaats: Hoorn
Datum oplevering: 01-12-2020

Reynaers systemen:
SL38 SL38 Cubic CS77

Gebruikte kleur(en):
Geanodiseerd donkerbrons en goud

Oppervlakte (m2): circa 3.000 m2

Gerealiseerd door:
Schipper Kozijnen

Deel dit project via