Er is volop gestemd op de 10 genomineerde projecten voor de Reynaers Projectprijs 2021. U kunt nu niet meer stemmen. Momenteel worden alle stemmen geteld. Binnenkort maken we de winnaar bekend.

Zwevende Villa

Dit ‘Zwevende Huis’ boven een open plint is een slimme combinatie van luchtig ruimtelijk ontwerp, verbinding en geborgenheid.

De ontwerpopdracht voor deze villa was om op een vrij kleine kavel een ruimtelijk ontwerp te maken, dat zowel optimale verbinding geeft met de tuin en de omgeving, als geborgenheid. We ontwierpen een ‘zwevend huis’ boven een open plint dat optimaal gebruik maakt van het daglicht. Daarvoor pasten we op de begane grond Reynaers kozijnen toe om de open delen van het plint zo transparant mogelijk te maken. De matzwarte coating, slanke stijlen en grote glasvlakken versterken het zwevende effect van de woning.

Krachtige vormgeving
De vorm van het huis sluit aan op de woningen in de directe omgeving, door in de gevels diverse stijlelementen van deze woningen op een eigentijdse manier toe te passen. Zo is het karakteristieke puntdak uitgevoerd in zink. Het zinken dak loopt vervolgens over in de erker en de schoorsteen, tot aan de eerste verdiepingsvloer. Dit versterkt het zwevende beeld. Bovendien is hierdoor de woning stevig verankerd in de situatie en tegelijk een uniek object.

Optimale lichtinval
De begane grond is als één open ruimte vormgegeven, waarbij binnen en buiten vloeiend in elkaar overlopen om zo de ruimtelijkheid van de compacte woning te vergroten. Grote glasvlakken zorgen voor veel natuurlijk licht en optimaal contact met de omgeving en tuin. We kozen ervoor om elke leefruimte een duidelijke functie te geven en de positie ervan zo te kiezen, dat deze op het moment van gebruik wordt voorzien wordt van direct zonlicht.

Verbinding
Doordat de eetkamer zich richt op de straat en uitzicht biedt naar drie zijden, geeft dit de bewoners sociale verbinding met de buurt. Hier schijnt de ochtend- en middagzon naar binnen. In de woonkamer ervaren de bewoners optimale privacy doordat hij is gericht op de tuin en haard en kunnen ze genieten van de middag- en avondzon. De beide ruimtes staan op een logische manier met elkaar in verbinding door de hier tussenin/centraal geplaatste entree met trappenhuis, toilet en garderobe. Ook in de badkamer en slaapkamers zijn deze combinatie van heldere lijnen, geborgenheid en optimale lichtinval terug te zien.

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, een badkamer en een logeer/studeerkamer. Op zolder is in de masterbedroom optimaal gebruik gemaakt van de karakteristieke puntvorm van het dak. De walk’in en badkamer staan in open verbinding, waardoor optimale functionaliteit en ruimtelijkheid gecombineerd worden. Deze villa heeft 5 slaapkamers, 2 badkamers, garage/berging.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Zwevende Villa
Plaats: Warmond
Datum oplevering: 01-12-2019

Reynaers systemen:
SL38 CF77 (voordeur) CP130 LS (schuifpuien)

Gebruikte kleur(en):
7T21

Oppervlakte (m2): 285m2

Gerealiseerd door:
Juli Ontwerp

Deel dit project via