Er is volop gestemd op de 10 genomineerde projecten voor de Reynaers Projectprijs 2021. U kunt nu niet meer stemmen. Momenteel worden alle stemmen geteld. Binnenkort maken we de winnaar bekend.

Woonhuis Laren

In Laren is in lijn met de wens van de opdrachtgever een ‘nederzetting’ ontworpen. Het woonhuis is gelegen in een bosrijke omgeving en bestaat uit een tweetal volumes met een sheddak. Het rechthoekige volume herbergt het slaapprogramma, terwijl het andere volume ruimte biedt aan de gemeenschappelijke woonfuncties, zoals de entree, de keuken, de woonkamer en de studeerkamer. Dit laatste volume is haakvormig en omarmt daarmee een intieme binnentuin. Tevens is onder dit volume een kelder gelegen waar een gastenverblijf zijn plek vindt.
De bijzondere configuratie voorziet een ruimtelijk spel van bijzondere plekken met verschillende hoogtes en oriëntatie. De gevel is vervaardigd van houten latten met een natuursteen plint. Het huis als geheel is op een betonnen sokkel geplaatst en toont zich ‘te gast’ in het bos.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Woonhuis Laren
Plaats: Laren
Datum oplevering: 01-03-2020

Reynaers systemen:
CS77 en CP155LS

Gebruikte kleur(en):
49.8T19 coatex 8019

Oppervlakte (m2): 286 m2m2

Gerealiseerd door:
Bedaux de Brouwer Architecten

Deel dit project via