Zorgwoning Udenhout

Op initiatief van Stichting Samenthuis heeft architectenbureau De Twee Snoeken in samenwerking met Stichting SFO een passende woonvoorziening ontworpen voor zeven jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Deze huiselijke zorgwoning op loopafstand van het centrum van Udenhout, beschikt over alle voorzieningen die nodig zijn voor het comfort van de bewoners. Het ontwerp sluit aan bij de behoeften van de bewoners maar biedt ook ruimte aan toekomstige aanpassingen wanneer wensen, behoeften of de zorgvraag wijzigen. Het resultaat is een geborgen leefomgeving waar bewoners, ouders en medewerkers zich thuis voelen.

De woning heeft een grote, open en overzichtelijke ruimte die alle functies met elkaar verbindt en een opening biedt richting de slaapkamers, de keuken en de berging. Door de overige, gesloten ruimten onderling te laten verspringen ontstaan er speelse tussenruimten in de vorm van nissen. Deze nissen zorgen voor extra daglicht in de centrale ruimte en trekken het groen van de tuin als het ware naar binnen. Daarnaast bieden deze nissen een heerlijke geborgen plek voor de bewoners waarin zij zich alleen of samen terug kunnen trekken. Dankzij de toepassing van daklichten ontstaat er bovendien een prettige, lichte ruimte.

Wij hebben gekozen voor een kwalitatief hoogwaardig materialenpalet met een rustige uitstraling. Voor de kozijnen zochten we een systeem met een ranke profilering dat weinig onderhoud vergt. Wij kozen daarom voor de systemen van Reynaers. Door de subtiele uitstraling van de kozijnen en de donkere kleurstelling wordt de aandacht nog meer gevestigd op de gesloten gevels en de verbindende luifel.

Bij het materiaalgebruik in het interieur is er gekozen voor een rustige basis met warme houtaccenten. Deze accenten zijn onder andere toegepast in de vloer en het maatwerk van de kasten en de keuken. De subtiele kleuraccenten zorgen voor een speels karakter van het interieur.

De inrichting is in samenspraak met de ouders verder ingevuld. Dit heeft ertoe geleid dat er niet alleen een huis, maar ook een echt thuis is gerealiseerd.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Zorgwoning Udenhout
Plaats: Udenhout
Datum oplevering: 01-12-2019

Reynaers systemen:
Slimline SL38 Cubic en Concept Patio CP 155-LS

Gebruikte kleur(en):
Poedercoat met fijnstructuur, RAL7039

Oppervlakte (m2): ca. 340 m2m2

Gerealiseerd door:
De Twee Snoeken

Deel dit project via