Willemstoren

Het ontwerp voor de Willemstoren zet in op de ontwikkeling van een tijdloos binnenstedelijk blok met 76 woningen, nadrukkelijk gericht op bewoners met een stedelijke leefstijl. Door maximale relaties te leggen met de kwaliteiten van de omgeving, ontstaan drie woonblokken, met elk een eigen oriëntatie: één op het Willemsplein, één op de Houtlaan en één op het Park.

Doordat de hoofdstructuur van de drie blokken is geoptimaliseerd, is budget vrijgespeeld om de woonkwaliteit te maximaliseren: interactiemomenten voor de bewoners. Een tafeltje op het balkon waar je om de hoek kunt kijken en ‘s ochtends je koffie drinkt terwijl je over de Maas uitkijkt. De vluchttrap als secundaire route waarmee je door het gebouw beweegt en buren ontmoet. Balkons die in verbinding staan met het collectieve dakterras en de gedraaide keukens als ‘kookeilandjes’ waaraan je zicht op je kamer en je gasten hebt.

De tweehonderd vierkante meter grote lobby op verhoogd maaiveldniveau wordt een collectieve woon-werkkamer en event space, een unieke extra kwaliteit naast de individuele woningen. Een collective assistant, digitaal of deels in persoon, draagt zorg voor het onderhoud en inplanning van de activiteiten. Door de maximaal pragmatische uitgangspunten en robuuste, tijdloze materialisering wordt het een krachtig, maar precies ingepast en ‘sophisticated’ blok, dat past op deze nu weerbarstige plek in Rotterdam.

Projectinformatie

Sector: Seriematige woningbouw
Project: Willemstoren
Plaats: Rotterdam
Datum oplevering: 01-01-2019

Reynaers systemen:
Masterline 8 / CW50 FP / CS77 deuren

Gebruikte kleur(en):
757M44 zijdegrijs mat

Gerealiseerd door:
Blitta

Deel dit project via