DomusDela

DOMUSDELA bruist en inspireert mensen tot betekenisvolle ontmoetingen. Onder het genot van eten en drinken binnen en buiten, is er ruimte voor stijlvolle vieringen - van ingetogen tot uitbundig. Je kunt er korter of langer verblijven en tot rust komen. DOMUSDELA staat midden in de samenleving. Duidelijk zichtbaar, want recht in het hart van Eindhoven. Hier zeg je volmondig ‘ja!’ tegen je liefste. Of neem je afscheid van je trouwste. In dit huis vier je het leven en ervaar je ook dat het leven doorgeven is.

DECOR VOOR BETEKENISVOLLE ONTMOETINGEN
DOMUSDELA is de plek waar immens geluk en intens verdriet naast elkaar bestaan. Klooster Mariënhage vormt het decor voor betekenisvolle ontmoetingen. Van oudsher ademt dit complex gastvrijheid. Eeuwenlang ontvingen de Augustijnen hun bezoekers steevast met de woorden: ‘Welkom, fijn dat je er bent!’ Dat is de traditie waar DOMUSDELA nu op voortbouwt.

DOMUSDELA bouwt verder op en met een voor Eindhoven belangrijk historisch cultureel erfgoed. Samen met de paters Augustijnen, de gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant wist DELA de nieuwe toekomst voor het oudste stukje Eindhoven te realiseren.

Een in het oog springend onderdeel van ‘ontmoetingshuis’ DOMUSDELA in Eindhoven is de gevel van de nieuwbouw. “Alles is van aluminium, ook de beplating en de witte buitenkolommen”, zegt Albert Derks van Thermo Konstrukties BV uit Cuijk. De nieuwbouw verbindt de historische delen van het complex met elkaar. De grootste uitdaging waren de aluminium profielen bij de hoofdingang. “Normaal zou je daar een groten stalen balk gebruiken. Om de mooie uitstraling van al het glas en de pilaren te behouden, hebben we een zelfdragende constructie bedacht.

(Bron: VMRG)

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: DomusDela
Plaats: Eindhoven
Datum oplevering: 01-08-2019

Reynaers systemen:
Sl38 en CW50

Gerealiseerd door:
|Architecten|en|en, diederendirrix, Thermo Konstrukties

Deel dit project via