Hoofdkantoor Van Dijk Groep

Gelegen aan de Noord-om bij de rotonde naar de Gemertse bedrijventerreinen Wolfsveld en Smartpark vormt het nieuwe kantoorpand voor VDG de toegangspoort tot dit gebied.

VDG bestaat uit met name bouw gerelateerde ondernemingen. Het hoofdkantoor bied ruimte aan VDG De La Roy, specialist in maatwerk isolatie producten, bouwbedrijf VDG Unibouw en o.a. VDG Real estate en VDG Solar. Het ontwerp en de distributie van functies wordt ingegeven door behoeftes en ambities vanuit deze ondernemingen. De La Roy bevindt zich op de begane grond direct bij de aangrenzende productiefaciliteit in de hal. De eerste verdieping is vergroot om Unibouw de ruimte te geven om in zijn geheel vanaf één laag te kunnen opereren. De tweede verdieping is de kleinste laag van de drie welke functioneert als een soort penthouse met ruimte voor Unigoed, Unibeheer en directie van VDG.

Aan de Noordzijde midden in de lange gevel van het kantoor bevindt zich de hoofdentree. Dit met als doel het collectieve gevoel van VDG te versterken. Medewerkers van de diverse bedrijven, directie, klanten en gasten worden allemaal via deze entree ontvangen. De achterliggende lobby en kantine zijn ontworpen om elkaar informeel te ontmoeten en kennis te delen. In het hart van het gebouw is een vide gemaakt waarmee vanaf de entree direct contact wordt gemaakt met de lagen erboven. De ondersteunende functies, zoals keuken, toiletten, garderobes, etc. zijn tegen de hal geschoven met daarvoor de trappen welke een centrale verbindende as vormen. De werk- en ontmoetingsplekken zijn hiermee richting de glazen buitengevel geschoven zodat ze maximaal profiteren van het licht en het uitzicht.

De uitkragende luifels van het kantoor beschermen de volglazen gevels tegen de zon met als doel overmatige opwarming van de achterliggende kantoorruimtes te voorkomen. Tegelijkertijd versterken de luifels het panoramische uitzicht vanuit de kantoorruimtes over de provinciale weg en richting het bosgebied ten noorden van de kantoren. De afwerking aan boven en onderkant van de luifels is in kunstgras en thermisch gemodificeerd hout om de verbondenheid met de groene context kracht bij te zetten. De voorzijde van de luifels is voorzien van een geanodiseerde aluminium composiet welke als band in de productiehal doorloopt. Daar terugliggend uitgevoerd met exact dezelfde hoogte als de luifel. Hierdoor smelten kantoor en hal samen en vormen ze een geheel.

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: Hoofdkantoor Van Dijk Groep
Plaats: Gemert
Datum oplevering: 01-12-2019

Reynaers systemen:
Reynaers CW50

Gebruikte kleur(en):
C35 bronze anodised

Oppervlakte (m2): 935m2

Gerealiseerd door:
Denkkamer

Project downloads

Deel dit project via