Hulshof woning Enschede

Deze bijzondere woning met cortenstalen gevels en zijn beeldbepalende met flagstones beklede schoorsteen is geïnspireerd op villa’s die in de zestigerjaren werden gebouwd in Californië.
De villa is op een verhoogd terras gebouwd en gedeeltelijk in een licht hellend aangelegd maaiveld geschoven. Hierdoor wordt de verankering van de woning in de omgeving geaccentueerd.
Het bouwvolume van de eerste verdieping heeft aan de zuid- en westgevel overstekken. Aan de zuidgevel doet het overstek dienst als een geïntegreerde zonwering. Het overstek aan de westgevel is aanzienlijk groter waardoor een overdekte buitenruimte is ontstaan.
Voor de grote glaspartijen aan de voor- en zijgevel zijn cortenstalen lamellen geplaatst in een afwisselend ritme. Dit lijnenspel van ritmes zorgt voor samenhang van de verspringende bouwdelen.
Particuliere woning, getekend door architect André Beumers
De gevel is opgebouwd uit 3 schillen, te weten een binnenschil, een schil met aluminium puien en een buitenschil voorzien van cortenstalen lamellen.
De achtergevel is voornamelijk voorzien van hefschuifpuien, zodat de bewegende delen zoveel mogelijk parallel aan de gevel openen.
De buitenhoeken zijn uitgevoerd in structurele beglazing.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Hulshof woning Enschede
Plaats: Enschede
Datum oplevering: 01-03-2020

Reynaers systemen:
CS77 en CP130 LS

Gebruikte kleur(en):
blank geanodiseerd

Oppervlakte (m2): 151m2

Gerealiseerd door:
Staalbouw ter Huurne

Project downloads

Deel dit project via


Andere inzendingen  Binnen de sector Particuliere woningen