Villa te Baarle-Nassau

Binnen het ontwerp voor deze vrijstaande villa is een onderverdeling gemaakt tussen hoofdgebouw,
middenstuk en bijgebouw. Het middenstuk (de garage) fungeert hierbij als scharnier welke het hoofdgebouw en het
bijgebouw haaks op elkaar plaatst (L-vorm). Ook de materialisering volgt deze onderverdeling: de kopgevels
van het hoofdgebouw en het bijgebouw zijn voorzien van natuurlijke houten accenten die opgaan in het omliggende landschap.

Omwille van de privacy naar de openbare ruimte is de buitenzijde van de L-vorm gesloten. De binnenzijde is
transparant uitgevoerd waardoor de de buitenruimte en het omliggende landschap als het ware naar binnen worden getrokken.
De lichtstraat in de overkapping geeft voldoende daglicht aan de leefkeuken. Daarnaast zijn er op diverse strategische
plekken doorzichten gemaakt, die het gevoel van vrijheid, transparantie en de verbinding tussen mens en natuur versterken.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Villa te Baarle-Nassau
Plaats: Baarle-Nassau
Datum oplevering: 01-01-2012

Reynaers systemen:
Ramen en draaideuren SL 38 vlakke kaders en classic vleugels, CP130-LS duorailssysteem,Lichtstraat CS&& vlak SL38 vlak systeem

Gebruikte kleur(en):
Coatex structuur ral 7021

Gerealiseerd door:
Michielsen Architecten BNA , Vromans Kozijnen

Deel dit project via