TD gebouw

Wonen in het park
Diederendirrix heeft het voormalige gebouw van de Technische Dienst van de gemeente Eindhoven getransformeerd in een multifunctioneel gebouw in opdracht van projectontwikkelaar Foolen & Reijs Vastgoed. In het gebouw van 15.000 m2, dat middenin het schitterende Anne Frankplantsoen staat, zijn 157 woningen gerealiseerd, variërend van 45 m2 tot 200 m2. Naast appartementen bevat het TD gebouw in de plint ook twee commerciële ruimten.

Functionele aanpassing
Het gebouw stond oorspronkelijk op poten, maar de ruimte onder het gebouw was kil en onaangenaam. In het nieuwe ontwerp loopt het park door tot aan de plint en is deze gevuld met publieke functies. Rond de patiotuin op kelderniveau en op het voormalige parkeerdek liggen woningen.
Alle appartementen hebben een riante vrije verdiepingshoogte van 3,10 meter. Hoger in het gebouw worden de woningen almaar groter, met als toppunt de vier penthouses. De installatieruimte op het dak is vervangen door een vloeiend nieuw penthousevolume over twee bouwlagen met grote daktuinen. De daktuinen en het omliggende terrein zijn ontworpen door landschapsarchitect Buro Lubbers.

Vloeiende contour
Beeldbepalende elementen zijn behouden gebleven: de verticale kernen in grindbeton, het entreemotief naar de binnenstad en de afgeschuinde betonbanden in de entreehal, aan de luifel en rondom de parkeergarage. De gevels zijn vervangen door grote schuifpuien en dichte delen in bronskleurig geprofileerd aluminium. Doorlopende ringen van balkons geven het gebouw een nieuwe vloeiende contour. De balkons zijn zeer ruim, ze kragen twee meter uit en op de koppen zelfs drieënhalve meter. De balkonrand verwijst in haar vorm naar de originele betonbanden.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: TD gebouw
Plaats: Eindhoven
Datum oplevering: 01-01-2019

Reynaers systemen:
CP130, CS77 en CW50

Gebruikte kleur(en):
Brons geanodiseerd

Gerealiseerd door:
Thermo Konstrukties, diederendirrix

Deel dit project via