Schubertsingel

Het voormalige Rijkswaterstaat gebouw in ‘s Hertogenbosch heeft een renovatie ondergaan. Dit voormalige grijze, grauwe en gesloten kantoorgebouw is getransformeerd. Rijkswaterstaat maakt plaats voor een riante woonomgeving met veel licht en buitenruimte. Het 8000 m2 vloeroppervlakte  beslaande gebouw is verhoogd met twee verdiepingen. Hierdoor is een extra 2000 m2 aan het gebouw toegevoegd en kunnen er 97 woningen worden gecreëerd. De woningen zullen bestaan uit zowel huur als koop woningen, met een oppervlakte tussen de 41 en 122 m2.  De begane grond blijft bestemd als commerciële ruimte. 
Bij de transformatie worden beeldbepalende elementen van het gebouw behouden en hergebruikt. Deze elementen zoals de binnentuin, welke verdiept is, de betonnen overkraging, beeldbepalend voor de gevel, worden behouden. Echter wordt de gevel gerenoveerd door een nieuwe transparantere gevel die is voorzien van balkons.

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: Schubertsingel
Plaats: Den Bosch
Datum oplevering: 01-01-2012

Reynaers systemen:
Reynaers SL-38 geïsoleerde kozijnserie; Reynaers CS-68 geïsoleerde kozijnserie; Reynaers CP 130-LS geïsoleerde (hef)schuifserie.

Gerealiseerd door:
Houben / Van Mierlo Architecten, Facedo

Deel dit project via