Par'Course

In opdracht van Wyckerveste Adviseurs is door MoederscheimMoonen Architects het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp ontwikkeld voor de herontwikkeling van het voormalige Leeuw Bier terrein in Valkenburg. Onder de naam Par’Course wordt het historische en monumentale terrein van de brouwerij getransformeerd tot een mix van gastronomie, lifestyle, sport en Leisure.

Par’Course rust grofweg op twee pijlers: Food XP en Sport XP. Food XP krijgt een plek in het monumentale brouwerijgebouw en moet uitgroeien tot een gastronomisch centrum rondom Limburgse producten. Sport XP zal bestaan uit een nieuw hotel met 65 kamers, een event center en een sportcentrum met de focus op wielrennen en alles wat daarmee samenhangt. Shimano heeft aangekondigd een Europees Experience Center te vestigen in het Sport XP. Hier kan het publiek fiets- roei- en hengelapparatuur in de praktijk testen, in de directe omgeving of in een speciaal aan te leggen vijver op het terrein. Aan de straatzijde wordt verder nog een fietsverhuurcentrum gehuisvest.

Het voormalige Leeuw terrein zal de komende jaren veranderen in ware een ontmoetingsplek voor zowel de inwoners uit de regio en ver daarbuiten. Een ontmoetingsplek die verder ook een thuishaven zal gaan worden voor verschillende (culturele) evenementen.

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: Par'Course
Plaats: Valkenburg
Datum oplevering: 01-01-2019

Reynaers systemen:
SL38 & CW50-SC

Gebruikte kleur(en):
RAL 7016 & 9005

Gerealiseerd door:
Stalumex

Deel dit project via