The Muse

Rotterdam is een stad met daadkracht die gedurfd vorm geeft aan haar toekomst. Het project ‘The Muse’ draagt bij aan deze positieve stedelijke ontwikkeling die de stad momenteel doormaakt. De combinatie van hoogwaardige architectuur en een rijk woonprogramma maken dat ‘The Muse’ een interessante aanvulling is in de nieuwe karakteristiek van Rotterdam. Het gebouw is kenmerkend aan zijn sculpturale karakter en vormt daarmee een onderscheidend gebouw in het stadsbeeld; een identiteit die past bij de toekomstige ontwikkeling van de stad Rotterdam als geheel.

Door de toren asymmetrisch op de kavel te plaatsen positioneert de toren zich op een uitgebalanceerde manier tussen de hoogbouw in de rest van de directe omgeving en de toekomstige ontwikkeling aan de Wijnhaven 65. De plint en de toren gaan in elkaar over, waardoor er een herkenbaar sculptuur ontstaat. Er zijn ruime buitenruimtes van diverse groottes, die zo optimaal mogelijk georiënteerd zijn op de zon. Het project ‘The Muse’ kent 2 onderscheidende gevels. De langsgevels zijn open en transparant en oriënteren zich op de Maas en de directe omgeving van de stad. De zijgevels zijn meer gesloten en voorzien in de benodigde ‘privacy’. Voor de transparante gevels is, samen met Reynaers en gevelbouwer Blitta, een speciaal profiel ontworpen. De buitenschuivende schuifdeuren leveren een meanderende glasgevel op, die een relatie aan gaat met de meanderende balkons die voor de gevel hangen. Verder is het voorzien dat de 2 kavels Wijnhaven 65 en 69, met de CasaNova op Wijnhaven 65, in de bouwontwikkeling met elkaar verbonden worden. Parkeren, bergingen en commerciële ruimtes komen in de onderbouw direct met elkaar in verbinding. Op niveau 5 en 6 bevinden zich gezamenlijke functies en een grote collectieve daktuin bestemd voor de bewoners van zowel The Muse als de CasaNova.

Projectinformatie

Sector: Seriematige woningbouw
Project: The Muse
Plaats: Rotterdam
Datum oplevering: 01-10-2019

Reynaers systemen:
Schuifpuien: voor de schuifpuien zijn nieuwe profielen geperst en ontwikkeld. de serie CP 130 stond ten grondslag van deze nieuwe ontwikkeling. Schuifpuien penthouse CP 155 Kopgevelpuien: Reynaers CS 77 Begane grond: vliesgevels Reynaers CW50

Gebruikte kleur(en):
Ral 9005 30% glansgraad

Oppervlakte (m2): 20.000m2m2

Gerealiseerd door:
Barcode Architects

Deel dit project via