Er is volop gestemd op de 10 genomineerde projecten voor de Reynaers Projectprijs 2022. U kunt nu niet meer stemmen. Momenteel worden alle stemmen geteld. Binnenkort maken we de winnaar bekend.

Villa Roombeek

Deze villa is gebouwd in de Enschedese wijk Roombeek, daar waar in 2000 de vuurwerkramp plaatsvond. Op deze plek was het beeldkwaliteitsplan met hoge beeldregie van toepassing, wat inhield dat zowel de keuze voor de architect, als enkele fundamentele ontwerpkwaliteiten getoetst werden door de hoofdarchitect van de wijk, Pi de Bruijn.

Het ontwerp van deze villa is van Jacq. De Brouwer van Bedaux de Brouwer architecten uit Goirle. Zijn stijl is te omschrijven als modern, tijdloos, ingetogen chique. Het ontwerp kent geen protserige ornamenten, maar fijne details die bijna onopvallend in het ontwerp zijn verweven, zoals het bijzondere metselwerk, de aan het oog onttrokken geveldragers en de diepe negges.

De voorzijde van de woning is relatief gesloten, hoewel de architect voor enkele mooie doorkijkjes naar de bijzondere laan aan de voorzijde heeft gezorgd. Blikvanger aan de voorzijde is ongetwijfeld de grote gebogen ruit in de hal.

De 1e verdieping heeft aan de voorzijde geen raampartijen, maar een inpandige loggia waardoor de slaapkamers worden aangelicht.
Op de begane grond aan de achterzijde, richting de tuin, opent zich de woning.

De corridor, welke de verschillende woonfuncties eten, koken, werken, spelen en relaxen verbindt, is geheel voorzien van glazen (schuif)puien.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Villa Roombeek
Plaats: Enschede
Datum oplevering: 01-01-2018

Reynaers systemen:
CS77, CP 155 LS Hi en CW50

Gebruikte kleur(en):
Gepolijst blank geanodiseerd

Oppervlakte (m2): ca 110m2

Gerealiseerd door:
Oude Wesselink Kozijnen

Deel dit project via