Startsmart Urban Lofts

Met de transformatie naar urban lofts zorgt BNLA voor de upgrade van twee desolate torens in Amsterdam West. Het project is uniek, omdat het een partiële herbestemming betreft, die het gebouw en de buurt een impuls geeft, en qua vormgeving ook recht doet aan de originele compositie van de gevel.

De woontorens, naar het ontwerp van architect Piet Zanstra, zijn voorzien van een uitkragende mantel met kantoren. De mantels zijn herbestemd naar high-end loft appartementen. Om het maximaal aantal lofts te realiseren werd een puzzel van plattegronden samengesteld. Hierdoor zijn de beschikbare meters optimaal benut en ontstonden er zoveel mogelijk kwalitatieve appartementen. Door ieder appartement te voorzien van een eigen loggia zijn de van oorsprong gesloten en anonieme kragen opengewerkt. Hierdoor is, behalve een prettige buitenruimte voor de bewoners, ook meer connectie met het omringende maaiveld ontstaan. Door het gebruik van de Reynaers SL38 Classic kozijnen, is de look en feel van het oorspronkelijke ontwerp overeind gebleven. De vliesgevel constructie van Reynaers maakte het mogelijk om de ramen naadloos over te laten lopen in de borstweringen van de loggia's.

Ook de verwaarloosde entree heeft een upgrade gekregen naar luxe lobby en dient nu als dé ontmoetingsplek voor de bewoners. Dit komt voort uit de overtuiging dat een gezond sociaal leven essentieel is voor een hoge kwaliteit van leven. Mede hierom zijn alle gemeenschappelijke ruimtes hoogwaardig gematerialiseerd en tot in detail ontworpen. De lofts trekken jonge professionals aan en zorgen voor een nieuw elan in de straat.

toren 1 - december 2018 opgeleverd
toren 2 - 1 juli 2019 opgeleverd

in samenwerking met: Bureau Fraai, Componed
Fotografie: Studio de Nooyer

https://business.bnla.nl/projecten/startsmart-urban-lofts/

Projectinformatie

Sector: Renovatie
Project: Startsmart Urban Lofts
Plaats: Amsterdam
Datum oplevering: 01-12-2018

Reynaers systemen:
Sl-38-classic, SL-38-classic in combinatie met vliesgevel t.b.v. borstweringen, CP 130 voor de schuifpuien

Gebruikte kleur(en):
RAL 9016 (buiten) RAL9011 (binnen)

Oppervlakte (m2): +/- 1300m2

Gerealiseerd door:
Componed, BNLA architecten

Project downloads

Deel dit project via