Vakantiehuis De Bosuil

De Bosuil ligt als een sprookjeshuis op een open plek in het bos op de Veluwe. Het vervangt een houten huis dat na de oorlog was gebouwd en sinds de jaren 50 als recreatiewoning werd gebruikt. Een jong gezin uit Rotterdam werd verliefd op de plek en verwierf het chalet met de grote bostuin om in weekenden en vakanties bij te komen van het drukke stadsleven.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om het oude houten huis op te knappen maar er viel zoveel te verbeteren dat het verstandiger was om het geheel te vervangen. De opgave was om binnen dezelfde envelop nieuwe leefruimten te creëren voor het gezin met extra ruimten voor familiegasten. Het nieuwe huis is licht en comfortabel en heeft door de vele glaspuien een directe verbinding met het omliggende bos. Het is compact en toch compleet met 4 slaapkamers, 2 badkamers en een ruime woonkamer. Er kunnen met gemak 2 gezinnen logeren. 

De houtskeletconstructie is aan de buitenkant bekleed met verticale houten delen, geschilderd in Zweeds Blå. Het interieur is helemaal met lichte berken multiplex platen bekleed. De begane grond heeft een gepolijste betonnen afwerkvloer gekregen die doorloopt in het terras. De kozijnen zijn in smalle Reynaers aluminium profielen uitgevoerd. Op de begane grond kunnen enkele vouwpuien helemaal opengezet worden voor het maximale buitenleven gevoel.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Vakantiehuis De Bosuil
Plaats: Bennekom
Datum oplevering: 01-07-2018

Reynaers systemen:
CS77, SL38

Gebruikte kleur(en):
zwart structuur 9T05

Gerealiseerd door:
Dijkema Ramen en Deuren, Houben Architectuur, Houben Architectuur

Deel dit project via