Er is volop gestemd op de 10 genomineerde projecten voor de Reynaers Projectprijs 2021. U kunt nu niet meer stemmen. Momenteel worden alle stemmen geteld. Binnenkort maken we de winnaar bekend.

Villa Nederhorst den Berg

Ontwerp droomhuis
Met aan de ene zijde de Vecht en aan de andere zijde een eindeloze vlakte van weilanden was de oriëntatie van dit droomhuis de eerste ontwerpuitdaging. De villa is zo op het kavel gepositioneerd dat je vanuit de keuken het verloop van de Vecht goed kan ervaren. De tuin loopt op een natuurlijk manier over in de weilanden, waardoor grenzen vervagen en de hele omgeving bij de woning lijkt te horen.

Optimaal uitzicht
De deuren en ramen van de villa zijn vormgegeven van vloer tot plafond. Doordat niet alleen de vloer, maar ook het plafond middels een overstek visueel naar buiten doorloopt, wordt het uitzicht op een prachtige manier ingekaderd. Dit komt met name tot zijn recht in de woonkamer.
Door verschillende zichtlijnen en grote glaspartijen, wordt de omgeving met de veranderingen van seizoenen alzijdig en optimaal beleefd. De overstekken en materiaalkeuzes zorgen er hierbij voor dat er toch een gevoel van geborgenheid is.

Bijzondere kap
Het dak is als één massa vormgegeven en uitgevoerd in leisteen. De excentrisch geplaatste nok vormt een front naar de Vecht en een flauwe dakhelling richting de weilanden. Twee markante dakkapellen, uitgevoerd in zwart zink, vormen de kaders voor de vergezichten.
Onder de massa van het dak is een afwisseling van dichte vlakken van stucwerk en plafondhoge glaspuien, waarbij verschillende insneden plekken, looproutes en zichtlijnen bepalen.
De natuurlijke materialen zoals hout en leisteen vormen een mooi contrast met het witte stucwerk en de zwarte accenten. Deze vormtaal is zowel aan de binnen- als de buitenzijde van de woning toegepast.

Projectinformatie

Sector: Particuliere woningen
Project: Villa Nederhorst den Berg
Plaats: Nederhorst den Berg
Datum oplevering: 01-01-2012

Reynaers systemen:
SL38

Gerealiseerd door:
BNLA Architecten, Thermo Konstrukties

Deel dit project via