Boulevard Heuvelink

Meer dan een eeuw lang hebben leerlingen aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem technisch onderwijs gekregen. Wat in 1895 begon als de Ambachtsschool ging via de Technische School ‘de Boulevard’ en het VBO over in het VMBO van het ‘Gelders Mozaïek’. Aan deze schoolfunctie is met de verhuizing van het onderwijs een eind gekomen. De aan de achterzijde gelegen recentere aan- en uitbouwen zijn afgelopen jaar gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen en het 19e -eeuwse monumentale pand wordt getransformeerd naar een woongebouw.

OpZoom Architecten heeft voor deze transformatie het ontwerp gemaakt. Het concept gaat uit van de ruimtelijke kwaliteit van het gebouw. Deze kwaliteit zit in de overmaat in verdiepingshoogten met de hoge gevelpuien en de formele structuur van de ontsluitingsgang met lokalen en royale trappenhuizen. De loftwoningen behouden door de insteekverdieping en het sanitair-meubel deze kwaliteiten. De toegevoegde doorbraak van de 2e verdieping naar de monumentale kap versterkt dit principe. De gevel wordt zoveel mogelijk gerespecteerd. Van binnenuit wordt de schil geïsoleerd en de bouwfysisch zwakke stalen kozijnen worden door Alkondor Hengelo vervangen door nieuwe geïsoleerde aluminium kozijnen. Naast deze verbetering wordt er een nieuwe kraag toegevoegd aan het gebouw. Deze kraag is een nieuwe eigentijdse toevoeging die de nieuwe functie toont. Dit zijn de hekwerkjes, de balkonnetjes en de aangeheelde gevels aan de achterzijde. Ook hiermee wordt een deel van de historie naar boven gehaald.

Projectinformatie

Sector: Renovatie
Project: Boulevard Heuvelink
Plaats: Arnhem
Datum oplevering: 01-01-2019

Reynaers systemen:
SL38

Gerealiseerd door:
OpZoom Architecten, Alkondor

Deel dit project via