Coolhouse

De plek aan de jachthaven, waar ooit een koelhuis stond maakt ruimte voor Coolhouse: state of the art penthouses, lofts en residences.

Het Coolhouse is ontstaan via een samenwerking met Simonis—toen deze het voornemen had om de Rokerij te kopen, heeft DAVL studio hem geadviseerd om ook het Koelhuis daarnaast te verwerven. Op eigen risico heeft DAVL studio de ontwikkeling ingezet. Er is een ontwerp gemaakt voor het gebouw, met als belangrijkste uitgangspunt het benutten van de kwaliteit van deze plek. Daarna is er in-house een website gemaakt en een banner op het Koelhuis gezet. DAVL studio heeft gesprekken met potentiële kopers gevoerd en voor alle woningen geïnteresseerden gevonden.

Het ontwerp kenmerkt zich door een hoog afwerkingsniveau, veel glas, en comfortabele woonruimtes. Coolhouse biedt royale penthouses van ca. 308m² en lofts van ca. 154m² verdeeld over zeven verdiepingen. De appartementen met rondom buitenruimte zijn volledig vrij indeelbaar om er voor te zorgen dat de toekomstige bewoners ruimte krijgen om hun droomhuis te bewerkstellen.Het project beschikt tevens over vier bijzondere grondgebonden woningen aan de Koppelstokstraat van elk ca. 185m². Ook deze woningen zijn vrij indeelbaar. In een nauwe samenwerking met de architect worden er in een vroeg stadium van de ontwikkeling de persoonlijke plattegronden gedefinieerd.

Projectinformatie

Sector: Seriematige woningbouw
Project: Coolhouse
Plaats: Scheveningen
Datum oplevering: 01-01-2018

Reynaers systemen:
CP130 en CS77

Gerealiseerd door:
DAVL Studio Architecture + Design, Facedo

Deel dit project via