Transformatie TQ 5 en 6

Het gebouw TQ maakt onderdeel uit van Strijp T in Eindhoven. Na de ontwikkeling van het inmiddels bekende Strijp S en Strijp R is dit het volgende voormalige Philips-terrein dat volledig getransformeerd gaat worden. Strijp T wordt een unieke campus voor de high-tech maakindustrie; “make, create and innovate” is het motto. Philips haalde er al grote successen met spin-offs zoals NXP en ASML, nu ziet men Strijp-T graag als de bakermat van de Brainport regio.
Dit project gaat over de transformatie van gebouwen TQ 5 en 6 van fabrieksruimte naar multifunctionele bedrijfs- en onderwijsruimte. De gevels van gebouw TQ zijn totaal vervangen, alleen de betonconstructie is bewaard gebleven. Kenmerkend is het raster van geanodiseerd aluminium gevelbanden ingevuld met grote slanke puien. Een aantal 2-verdiepingshoge loggia's doorbreken het raster en brengen nog meer licht en lucht in het gebouw.
Met het toevoegen van de nieuwe gevel voldoet het gebouw aan de huidige normen op het gebied van energieprestatie. Geïntegreerde lamellen zonwering zorgt ervoor dat het gebouw niet teveel opwarmt in de zomer.

Projectinformatie

Sector: Utiliteitsbouw
Project: Transformatie TQ 5 en 6
Plaats: Eindhoven
Datum oplevering: 01-06-2019

Reynaers systemen:
Reynaers SL38, classic en cubic Reynaers CW 50

Gebruikte kleur(en):
structuurlak RAL 7022

Oppervlakte (m2): 15.200 m2m2

Gerealiseerd door:
V.P.G Kozijnen en Geveltechniek, Niels Olivier Architect i.s.m. FaamBo2 Architects

Project downloads

Deel dit project via