Leidsche Rijn Grauwaart

Voor de wijk Grauwaart in de Vinex-locatie Leidsche Rijn ontwikkelden wij een samengesteld bouwblok met woningen en parkeervoorzieningen en een kleiner hoekgebouw. Een gedeelte van de woningen in het bouwblok is door Korth Tielens Architecten ontworpen. Wij hebben het lange poortgebouw dat toegang biedt tot het binnenterrein ontworpen.

Gedurende de ontwerpfase coördineerden wij de architectuur. Belangrijk was de uitwerking van de buitenruimte in het binnenterrein van het bouwblok. Verhardingen, bergingen, beplanting en pergola’s zijn in samenhang met de gebouwen en poorten ontworpen. De technische uitwerking en de onderhandelingen in het bouwteam werden integraal door ons bureau gedaan. biq voerde de bouwdirectie.

Het poortgebouw bestaat uit een stapeling van maisonettes en flats. Zoveel mogelijk woningen hebben een tuin. De voortuinen liggen 60 cm. boven maaiveld. Op de tweede verdieping ligt een dubbelhoge binnengang.

Het hoekgebouw ligt op een compacte parkeergarage. Galerijen en buitenruimten zijn gecombineerd en liggen aan de zuidgevel die aan de binnenzijde van het bouwblok ligt. De plattegrond van de woningen laat het toe om de tweede slaapkamer als eet- of studeerkamer te gebruiken. Alle binnenwanden kunnen worden verwijderd of verplaatst.

Tekst & Foto: BIQ Architecten (https://www.biqarchitecten.nl/grauwaart)

Projectinformatie

Sector: Seriematige woningbouw
Project: Leidsche Rijn Grauwaart
Plaats: Utrecht
Datum oplevering: 01-09-2018

Reynaers systemen:
CS 77, CW 50, CP 130-LF

Gerealiseerd door:
Thermo Konstrukties, BIQ Architecten

Deel dit project via