Weezenhof, Nijmegen

Talis en de bewoners zijn trots op dit bijzondere project in de Weezenhof. Met het groot onderhoud voldoen de woningen weer geheel aan de eisen van deze tijd op het gebied van energie, veiligheid, comfort en uitstraling. Het ontwerp is samen met de bewonersprojectgroep geoptimaliseerd.

Voor de bewoners betekenen de werkzaamheden de nodige overlast. Talis heeft hierover nauw overleg met de bewonersprojectgroep en maakt individueel afspraken met de bewoners. De bewoners hebben een informatiebrochure ontvangen en zijn via informatiebijeenkomsten geïnformeerd over de werkzaamheden.

Zij ontvangen ook informatie via (nieuws)brieven en er is dagelijks spreekuur van de opzichter en de wijkbeheerder. Huidige bewoners krijgen geen huurverhoging voor de werkzaamheden.

Fase 1: Gemeenschappelijke Huiskamer en scootmobielstalling, installatiewijziging: collectief ombouwen naar individuele CV, elektrische installatie en aanpassen aan brandveiligheid.

Fase 2: Vervangen gevel met asbestplaten, isolatie, radiatoren, dak, overige (180) voordeuren, balkonvloeren, balustraden, schoonmaken ventilatiekanalen en ventilatoren, opknappen algemene ruimten en plaatsen watermeter In totaal 1000 energie labelstappen van gemiddeld label F naar label B Geschiktheid senioren: onder andere schuifpui in drie delen, ruimte naast voordeur, verplaatsen verwarmingsbuizen voor toegang balkon, gemeenschappelijke huiskamer om bij te komen van eventuele geluidsoverlast.

Toelichting fase 2: totale aanpak buitenschil Het ontwerp is voortdurend getoetst aan de gestelde randvoorwaarden, te weten: Verbeteren van het binnenmilieu en wooncomfort. Ook de eisen voor gezondheid, veiligheid, leefbaarheid en bouwfysica zijn in het ontwerp meegenomen. Het is een bouwtechnische ingreep aan de gevels, kozijnen en alle randwerkzaamheden waarbij het energielabel A-B bereikt wordt. Overig werk: schilderwerk, balustraden en het gelijktijdig vervangen van radiatoren. Ook worden de geplande werkzaamheden die op de MJOB (meerjaren onderhoud begroting) stonden nu meegenomen. Hiermee verminderen we de overlast voor de bewoners.

Projectinformatie

Sector: Renovatie
Project: Weezenhof, Nijmegen
Plaats: Nijmegen
Datum oplevering: 14-02-2014

Reynaers systemen:
CS 68, CP130

Gebruikte kleur(en):

Oppervlakte (m2): 270m2

Gerealiseerd door:
Talis

Deel dit project via