Introductie

Aluminium projecten om trots op te zijn. Utiliteitsbouw of woningbouw, nieuwbouw of renovatie, al 20 jaar komen in de Reynaers Projectprijs de mooiste gebouwen naar voren. Projecten waar iedereen die er aan meegewerkt heeft, trots op mag zijn: van architect tot gevelbouwer, van aannemer tot opdrachtgever. En natuurlijk verdient zo’n project alle aandacht. De winnaar ontvangt de Reynaers Projectprijs 2017.

20 jarig bestaan
De projectprijs bestaat in 2017 zelfs al 20 jaar. ''Destijds ontstond de prijs omdat we van onze klanten graag wilden weten aan welke projecten zij hadden meegewerkt zodat we die konden gebruiken binnen onze communicatie'' vertelt Hans van der Looij, Sales & Marketing Manager van Reynaers in Nederland.

In 20 jaar ontwikkelde de prijs zich met zijn tijd mee. Van der Looij: ''Toen we startten waren de foto's nog analoog en communiceerden we vooral via drukwerk. Nu is alles digitaal. In 2014 zijn we gestart met het maken van een video per genomineerd project waarin de architect toelichting geeft op zijn ontwerp en de keuze voor het gebruik van aluminium systemen in de gevel. Dat concept is positief ontvangen. Zo bliven we vernieuwen.''

Ook de jurering veranderde in de loop van de jaren. Inmiddels kiest de vakjury uit de inzendingen 10 projecten uit. De publieksjury mag daarna stemmen op de genomineerden. Het project met de meeste stemmen wint.

Goed architectuur-doel
Sinds 2012 is er ook een goed architectuur-doel verbonden aan de Reynaers Projectprijs. Van der Looij: ''Onze passie voor architectuur koppelen we aan een goed doel dat in overleg met de winnaar wordt uitgekozen. Aan dat doel doneren we 2.500,00 euro.''